INFOTEKA
AGDKOMPUTERYRTV
Chłodziarko-zamrażarki(417)
Czajniki(142)
Kuchenki Mikrofalowe(156)
Kuchnie(293)
Odkurzacze(279)
Okapy(325)
Piekarniki(306)
Płyty(371)
Pralki(386)
Zamrażarki(107)
Zmywarki(435)
Żelazka(98)
Karty graficzne(144)
Karty muzyczne(2)
Płyty główne(18)
Kamery internetowe(57)
Klawiatury(73)
Monitory LCD(160)
Myszy(136)
Słuchawki(53)
Aparaty cyfrowe(179)
Kamery cyfrowe(65)
TV CRT (tradycyjne)(24)
TV LCD (ciekłokrystaliczne)(24)
TV PDP (plazmowe)(14)
TV TP (projekcyjne)(8)
Odtwarzacze przenośne(20)
Odtwarzacze samochodowe(23)

kuchenka płyta - Rozróżniamy płyty gazowe, elektryczne oraz indukcyjne

Rozróżniamy płyty gazowe (emaliowane, ze stali typu INOX oraz szklane), elektryczne (ceramiczne) oraz indukcyjne (ceramiczne).

Płyty gazowe są najbardziej tradycyjne, są to wszystkim znane palniki gazowe, a poza tym szklane płyty gazowe.

Płyty ceramiczne należą do nowszej generacji rozwiązań, z reguły są jednak droższe. Przy gotowaniu na płytach ceramicznych należy wziąć pod uwagę, że  dłużej utrzymują temperaturę po wyłączeniu. Należy również unikać "wykipienia" gotowanych potraw, a do czyszczenia używać specjalnie do tego przeznaczonych środków. Są one łatwe do czyszczenia i odporne na zniszczenia mechaniczne (wyjąkiem jest punktowe uderzenie ostrym narzędziem; np. nożem, które może być niebezpieczne dla płyty). 

W wypadku kuchni z płytą indukcyjną wykorzystującą efekt zmiennego pola magnetycznego niezbędne jest używanie specjalnych naczyń z dnem ze stali ferromagnetycznej. W tym wypadku bowiem ciepło emitowane jest wyłącznie przy pomocy garnka. Nie następuje tu zjawisko bezwładności cieplnej, gdyż gotowanie rozpoczyna się automatycznie z chwilą umieszczenia garnka na płycie i kończy się w momencie zdjęcia go z płyty.